Schouten Architecten

Voorschoten

/

Boswoning Haagwijk


/1 /2 /3 /4 /5

Naar aanleiding van een prijsvraag voor het landgoed Haagwijk
is er een ontwerp gemaakt voor een boswoning, ter inspiratie voor mogelijk toekomstige bewoners.

Deze boswoning is geïnspireerd door de constructies van eenvoudige boeren
schuren. Een mooi voorbeeld hiervan staat op het landgoed Duivenvoorde.

De schuur is niet meer dan een houten dakconstructie die beschutting biedt
aan uiteenlopende activiteiten, zoals opslag van hout, hooi of graan,
werkplaats of de verblijfplaats van paarden en koeien.

In ons geval biedt de kap beschutting om te wonen.
De ruimtes van de boswoning zijn zo geordend onder het dak dat
er een optimale situatie ontstaat qua bezonning, toegankelijkheid
en gebruiksvriendelijkheid.
De woning is zo ingedeeld dat de ruimtelijke kwaliteiten van het
dak ook in het interieur goed tot hun recht komen.

De verschillende ruimtes kunnen via twee onafhankelijke
routes worden benaderd en zo ongestoord van elkaar worden
gebruikt en garanderen zo een optimale privacy en vrijheid in gebruik.