Biddinghuizen / vrijstaande woning

Voor een jong gezin is dit huis ontworpen en is de aanvraag omgevingsvergunning gedaan.

De centrale hal biedt bij entree een doorzicht via de tuinkamer naar de tuin. Samen met de tuinkamer geeft de centrale hal toegang tot de verschillende ruimtes en maakt zo een flexibel gebruik van de begane grond mogelijk, geschikt zijn voor wonen, werken, voor langere termijn gasten ontvangen of op termijn beneden slapen. De begane grond is hoger dan de volgens het bouwbesluit geëiste minimale hoogte en de verschillende ruimtes zijn voorzien van hoge ramen, waardoor er lichte en prettige ruimtes ontstaan.

Het dak van de tuinkamer doet dienst als groot balkon voor de eerste verdieping. De royale buitenruimtes op verschillende niveaus maken flexibel gebruik en veel privacy voor de individuele bewoners mogelijk.

Datum

juni 16, 2022

Categorie

ARCHITECTUUR, BOUWKUNDE