• dordrecht-herbestemming winkels en oud naaiatelier
  • dordrecht-herbestemming winkels en oud naaiatelier
  • dordrecht-herbestemming winkels en oud naaiatelier
  • dordrecht-herbestemming winkels en oud naaiatelier
  • dordrecht-herbestemming winkels en oud naaiatelier
  • dordrecht-herbestemming winkels en oud naaiatelier
  • dordrecht-herbestemming winkels en oud naaiatelier
  • dordrecht-herbestemming winkels en oud naaiatelier

Dordrecht / herbestemming winkels en oud naaiatelier

Een winkelpand, een gemeentelijk monument uit de jaren 30 aan de Voorstraat, wordt gerenoveerd en ontwikkeld tot 2 winkels en 14 woningen. Daarbij wordt het oude karakter van de voorgevels met de hoge winkelruimtes in ere hersteld.

 

Het oude naaiatelier aan de achterzijde van het pand wordt opgeknapt en herbestemd tot woningen. Daarbij wordt de fundering versterkt en de gevels hersteld.

 

Het diepe winkelpand kende verschillende lichthoven om het daglicht diep in het pand te laten doordringen. Deze lichthoven en legramen zijn in de loop van de tijd afgetimmerd. In het ontwerp spelen deze lichthoven opnieuw een belangrijke rol. Ze worden hersteld en opnieuw ingezet om licht te brengen in het diepe kavel en zo te zorgen voor een prettige en mooie ontsluiting van de appartementen.

Datum

november 6, 2020

Categorie

HERBESTEMMING