• haagwijk
  • Haagwijk

voorschoten / boswoning haagwijk

Naar aanleiding van een prijsvraag voor het landgoed Haagwijk is er een ontwerp gemaakt voor een boswoning, ter inspiratie voor mogelijk toekomstige bewoners.

Deze boswoning is geïnspireerd door de constructies van eenvoudige boeren schuren. Een mooi voorbeeld hiervan staat op het landgoed Duivenvoorde.

De schuur is niet meer dan een houten dakconstructie die beschutting biedt aan uiteenlopende activiteiten, zoals opslag van hout, hooi of graan, werkplaats of de verblijfplaats van paarden en koeien.

 

In ons geval biedt de kap beschutting om te wonen. De ruimtes van de boswoning zijn zo geordend onder het dak dat er een optimale situatie ontstaat qua bezonning, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. De woning is zo ingedeeld dat de ruimtelijke kwaliteiten van het dak ook in het interieur goed tot hun recht komen.

 

De verschillende ruimtes kunnen via twee onafhankelijke routes worden benaderd en zo ongestoord van elkaar worden gebruikt en garanderen zo een optimale privacy en vrijheid in gebruik.

Datum

oktober 30, 2020

Categorie

ARCHITECTUUR